Tuesday, May 6, 2014

Greek Protesters Scuffle with Police over Massive Layoffs

Athens, Greece, 6 May 2014.
School guards, teachers and cleaning stuff scuffled with Police today outside the Ministry of Reforms, during a protest over massive layoffs and over "labor reserve scheme" in public sector.


Video: http://www.youtube.com/watch?v=pKB0CQf2Z2Y


Αθήνα 6 Μαΐου 2014.
Για τους απολυμένους "καθαρίζει" η Αστυνομία.
Ένταση και σπρωξίματα από την αστυνομία με τις ασπίδες εναντίον καθηγητών, σχολικών φυλάκων και καθαριστριών κατά την διάρκεια διαμαρτυρίας για την διαθεσιμότητα και τις οριζόντιες απολύσεις. Η ένταση προκλήθηκε έξω από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, όταν οι αστυνομικοί επιτέθηκαν στους συγκεντρωμένους με σπρωξίματα με την δικαιολογία ότι θέλουν να ανοίξουν ακόμα μια λωρίδα στο δρόμο. Οι συγκεντρωμένοι αντέδρασαν έντονα επικρίνοντας το έργο της αστυνομίας. Ακολούθησε πορεία με δυναμικά συνθήματα μέχρι το Υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα.

«Όλοι μαζί ενώνουμε τις δυνάμεις μας ενάντια στις απολύσεις της δικομματικής κυβέρνησης και της τρόικας που καταργούν την αξιοπρέπεια των εργαζομένων και εξαθλιώνουν τις οικογένειές μας και όλο τον ελληνικό λαό» σημειώνει από την πλευρά του ο Σύλλογος Φυλάκων Σχολικών Κτηρίων Δήμου Αθηναίων.
«Ήδη από τις 25 Απριλίου 2014, η συντριπτική πλειοψηφία των σχολικών φυλάκων πέρασαν το κατώφλι της ανεργίας και της ανέχειας αποδεικνύοντας πως εξαρχής ο στόχος της κυβέρνησης δεν ήταν ούτε η αναβάθμιση των δημόσιων υπηρεσιών, ούτε η κινητικότητα. Μόνος στόχος ήταν οι μαζικές οριζόντιες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων στο βωμό των επιταγών της τρόικας» σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕ-ΟΤΑ.



For licensing footage of this story, contact me by clicking here.
More video-journalism on the playlist: http://www.youtube.com/playlist?list=PLEU72zHm2UNsPN6LAal7W5SaMKMjZUo7l