Monday, June 1, 2015

Γάμος σύμφωνο συμβίωσης τεκνοθεσία για τα ομόφυλα ζευγάρια – Ταυτότητα φύλου και τρανσφοβία


Video: Γάμος Τεκνοθεσία για Ομόφυλα Ζευγάρια - Τρανσφοβία

Μια από τις ελάχιστες περιπτώσεις που βουλευτής κυβερνώντος και πλειοψηφικού κόμματος συμμετέχει σε συζήτηση για θέματα της ΛΟΑΤ (LGBTQ) κοινότητας.
Όμως  αίσθηση και αντιδράσεις προκάλεσε η τοποθέτηση της βουλευτού Ι. Γαϊτάνη που έθεσε περίπου σαν προϋπόθεση για το να ενδιαφερθεί για τα LGBTQI ανθρώπινα δικαιώματα, να πρέπει η  LGBTQ κοινότητα να συμμετέχει στις πορείες για το μπλοκάρισμα της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού. Τα δημοσιονομικά θέματα βεβαίως και δεν μπαίνουν στο ίδιο τραπέζι με τις θεμελιώδεις ελευθερίες των πολιτών. Προς το τέλος της συζήτησης 01:31:54 " η Άννα Κουρουπού , εκπρόσωπος του Συλλόγου Υποστήριξης Διεμφυλικών και η πρόεδρός του Μαρίνα Γαλανού αποχώρησαν με διαμαρτυρίες.
Στο βίντεο αυτό βρίσκονται συγκεντρωμένα τα αιτήματα των ομάδων της LGBTQ κοινότητας στην Ελλάδα και μπορεί να αποτελέσει ένα εργαλείο πληροφόρησης για όποιον άνθρωπο εντός ή εκτός της κοινότητας δεν έχει ενημερωθεί.
Η συζήτηση έγινε στα πλαίσια της 9ης Αντιρατσιστικής Γιορτής του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών και της Κίνησης Απελάστε το Ρατσισμό στις 30 – 31 Μάη, 2015, στη Γεωπονική Σχολή του Πανεπιστημίου της Αθήνας.


«Γάμος, σύμφωνο συμβίωσης, τεκνοθεσία για τα ομόφυλα ζευγάρια – Ταυτότητα φύλου και τρανσφοβία»
Εισηγούνται η Στέλλα Μπελιά (Οικογένειες Ουράνιο Τόξο) 05:42", η Άννα Κουρουπού (Σύλλογος Υποστήριξης Διεμφυλικών) 13:44" και η Ιωάννα Γαϊτάνη (βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ) 42:28". Συμμετέχουν εκπρόσωποι των οργανώσεων: Colour Youth 28:02", Ομάδα κατά της Ομοφοβίας και της Τρανσφοβίας στην εκπαίδευση 1:03:00", ΟΛΚΕ 34:30".
Συντονίζει η Κική Σταματόγιαννη (Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό).






Παρακάτω φωτογραφίες και ένα ακόμα βίντεο από άλλα δρώμενα της 9ης Αντιρατσιστικής Γιορτής:
Μαθητές του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών
Κεντρική Συζήτηση στον χώρο των Εκδηλώσεων:
«Αιγαίο, Λαμπεντούζα, Αμυγδαλέζα: Η αντιπροσφυγική – αντιμεταναστευτική προπαγάνδα και ο ρόλος των ΜΜΕ»

Video: Εικόνες από την πρώτη μέρα και νύχτα της 9ης Αντιρατσιστικής Γιορτής του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών και της Κίνησης Απελάστε το Ρατσισμό