Sunday, May 3, 2015

Η 3η Γιορτή Ισότητας των Οικογενειών στην Ακαδημία Πλάτωνος

Οι Οικογένειες Ουράνιο Τόξο διοργάνωσαν για 3η φορά την Γιορτή  Ισότητας των Οικογενειών στο Πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος.
Φέτος το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών εντάχθηκε στην γιορτή και είχε με τις οικογένειες μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση σχετικά με το πώς ο ρατσισμός, η τρανσφοβία και η ομοφοβία ξεκινούν από τις ίδιες αιτίες και πώς η άγνοια μπορεί να κάνει τα πράγματα χειρότερα.
Κείμενο από το κάλεσμα της Γιορτής:
"Ας ξεκινήσουμε από το τι είναι η Γιορτή των Οικογενειών: είναι ένα παγκόσμιο γεγονός που συμβαίνει ταυτόχρονα σε πάρα πολλές χώρες του κόσμου την πρώτη Κυριακή του Μάη, μια γιορτή υπερηφάνειας για τις οικογένειές μας.
Αυτό σημαίνει ότι είναι μια γιορτή μόνο για οικογένειες με lgbt γονείς; Όχι! Κατηγορηματικά όχι! Η γιορτή των οικογενειών είναι μια γιορτή για όλες τις οικογένειες.
Είναι μια μέρα για να χαρούμε και θέλουμε να μοιραστούμε αυτή τη χαρά και με όλους. Αυτός είναι ο λόγος που διοργανώνουμε τη γιορτή μας σε ένα δημόσιο πάρκο ώστε να είναι ανοιχτή σε όλους και μικροί -μεγάλοι να μπορούν να ενωθούν μαζί μας και να απολαύσουν δράσεις παιχνίδια τραγούδια γέλιο και χαρά.
Είναι μια μέρα ορατότητας. Υπάρχουμε και θέλουμε να μιλήσουμε για τα δικαιώματα των οικογενειών μας που το επίσημο κράτος μας αρνείται , για τα δικαιώματα που δεν έχουν τα παιδιά μας.
Όσοι θεωρούν ότι οι οικογένειές μας δεν υπάρχουν, όσοι θεωρούν ότι η μοναδική αποδεκτή δομή οικογένειας είναι η ετεροκανονική πυρηνική οικογένεια, όσοι πιστεύουν ότι υπάρχει κάποιος «άλλος» λόγος που θέλουμε να έχουμε παιδιά εκτός από το δικαίωμα και την δέσμευση μας στην γονεϊκότητα έχουν θέση σε αυτή τη γιορτή; Φυσικά και έχουν! Ο φόβος για τον «άλλο» που είναι διαφορετικός τελειώνει όταν γνωρίζεις αυτόν τον «άλλο» και βλέπεις ότι δεν πρόκειται για ένα σαρκοφάγο μυθικό τέρας με 3 κεφάλια μακριά ουρά και άλλα τρομακτικά χαρακτηριστικά. Είμαστε γονείς, τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο, αγαπάμε τα παιδιά μας και θέλουμε να είναι ευτυχισμένα, αυτό είναι φανερό από την πρώτη στιγμή που θα βρεθεί κάποιος κοντά στις οικογένειές μας. Κάνουμε λάθη όπως όλοι οι γονείς αλλά πάντα έχουμε τις «κεραίες» μας ανοιχτές να ακούσουμε τις επιθυμίες και τις ανάγκες των παιδιών μας. Τα παιδιά μας συχνά αντιμετωπίζουν έντονη αποδοκιμασία για την δομή της οικογένειάς τους, έτσι αυτή η μέρα είναι ιδιαίτερα σημαντική γι’ αυτά και για μας. Μια μέρα γιορτής και αποδοχής. "
 Αθήνα, 3 Μαΐου 2015.

Video: Η 3η Γιορτή Ισότητας των Οικογενειών στην Ακαδημία Πλάτωνος

Greece: International Family Equality Day (IFED 2015) celebrated at Plato’s Academy Park.
For the third time the International Family Equality Day was celebrated in Athens, Greece at Plato’s Academy Park.
This year the Sunday School of Immigrants joined the celebration and had with the families a very interesting discussion about how racism, transphobia and homophobia start from the same causes and how ignorance can make things worst.
But most of all, the families’ picnic was a celebration of equality with everyone playing games – among a bunch of colorful balloons – telling stories, eating rainbow cakes, singing songs, and letting creativity gone wild with water pistols full of rainbow paints!
Athens, Greece, May 3, 2015.